Украинските сили продължават да удържат атаките на руските войски в направление Лимоно-Купянски. Активни боеве се водят в Серебрянската гора близо до Кременная в Луганска област. Това съобщи командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, той е показал и видео с работата на бойците от ротата за огнева поддръжка от Волинската бригада за териториална отбрана, предаде РБК–Украйна.

На публикуваното видео украинските войски "тренират" с гранатомети по вражески позиции в Серебрянската гора в Луганска област.

Боевете в Серебрянската гора продължават дълго време. Миналата есен, когато въоръжените сили на Украйна дойдоха от Лиман, горското стопанство се смяташе за плацдарм за офанзивата на Кременная. Но руските войски изтеглиха резервите си, припомня украинската медия.

Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руските не успяват да пробият отбраната на въоръжените сили на Украйна в района на Луганск. През последните седмици боевете в направление Лиман-Купянск отново се активизираха.

Също така анализаторите на ISW смятат, че руските сили са напреднали на изток от Котляровка в района на Харков.

В същото време говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий отбеляза, че няма значително изостряне в това направление, въпреки че интензивните боеве продължават.