Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски обсъди с началника на щаба на британската отбрана адмирал сър Тони Радакин възможността за атаки срещу военни цели в Русия и изпълнението на Плана за победа, съобщава изданието "Европейска истина“.

По думитр на Сирски в хода на разговора с Радикин отделно са обсъдили възможностите за поразяване на руски военни цели в оперативна и стратегическа дълбочина.

"Сега британската страна работи върху собствените си предложения като част от практическото изпълнение на Плана за победа“, подчерта той.

Отделно, главнокомандващият ВСУ е насочил вниманието на Великобритания към нарушаването на международното хуманитарно право от руските сили и извършването на военни престъпления, по-специално атаки срещу критична инфраструктура и масирани обстрели на цивилни цели.

Той също така добави, че основните области на сътрудничество между Украйна и Великобритания остават доставката на военна техника и оръжия, обучението на военния персонал и повишаването на ефективността на използването на високотехнологични оръжия.