Командващият Сухопътните войски на ВСУ Александър Сирски е обсъдил с командирите въпроса за адекватния отговор на настъплението на руските войски в Лиманско-Купянското направление, цитира Украинская правда.

Сирски е отбелязал, че заедно с командирите е разгледал въпроса за адекватен отговор на настъпателните действия на руските сили в направленията Лиманск и Купянск и "повишаване на ефективността на огневото поразяване на противника, борбата с безпилотни самолети от различни видове, осигуряване на действията на силите за отбрана".

"В условията на продължаващи активни настъпателни действия на противника нашите войски ежедневно нарушават плановете му за пробив на нашата отбрана, причиняват значителни загуби в личния състав и техниката и намаляват настъпателния потенциал на противниковите войски".

"В Бахмутското направление продължаваме да провеждаме настъпателни действия, стъпка по стъпка, в условията на силна съпротива на противника, нашите бойци освобождават територията, приближавайки Победата".