Доведеният син на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски - Иван, поздрави руснаците за превземането на Авдеевка с видео от консулството на Москва в Австралия, съобщава вестник "Известия“.

"Ние сме в руското генерално консулство, с нас е Иван Сирски, синът на главнокомандващия ВСУ. Слава на руската армия, превзехме Авдеевка, празнуваме поредната победа, Авдеевка е наша“, отбелязва казакът Семьон Бойков във видеото, на което Иван (вляво на снимката) е облечен с тениска с буквата Z.

От кадрите става също ясно, че той планира да кандидатства за руско гражданство.

Не се привежда никаква друга информация за отношенията между Сирски и Иван.

По-рано в медиите се появи биографична справка за новия главнокомандващ армията на Украйна, в която се посочва, че той е роден, израснал и образован в РСФСР. Пресслужбата на Генералния щаб на ВСУ обяви докладите за "руска пропаганда“ и коментира, че "руснаците се опитват да наложат на Сирски имиджа на съветски и руски човек“.

Медии докладват, че Александър Сирски е роден в Киржачски район на Владимирска област през 1965 година. Завършва Московското висше общовойско командно училище. Роднини на главнокомандващия ВСУ все още живеят във Владимирска област.