Тайните служби на САЩ по погрешка включиха атентаторите самоубийци от 11 септември 2001 година в списъка на жертвите на трагедията в съобщение, посветено на паметта на загиналите, съобщи порталът Daily Caller.

"Знамето, което виси в нашия щаб, служи като тъжно напомняне за [трагедията от] 11 септември […]. Като символ на свободата и саможертвата, то почита паметта на всички 2996 жертви“, цитира порталът съобщение, публикувано в сряда сутрин на страницата на Сикрет Сървис в социалната мрежа X. Отбелязва се, че посоченият брой на загиналите при терористичната атака включва и имената на 19-те атентатори самоубийци от терористичната групировка "Ал Кайда“, които са я извършили. Жертвите на трагедията иначе станаха 2977 души. Порталът уточнява, че Тайните служби са изтрили публикацията с грешката в същия ден, като са я заменили с коригирана версия.

На 11 септември 2001 година 19 терористи от групировката "Ал Кайда“ отвлякоха четири пътнически самолета в САЩ. Два от тях бяха врязани в кулите на Световния търговски център - най-високите сгради в Ню Йорк по това време; третият - върху сградата на Пентагона в предградията на Вашингтон. Четвъртият самолет също летеше към американската столица, но се разби край град Шанксвил в Пенсилвания. Атаките убиха 2977 души.