Сикрет сървис прекратява разследването си за открития кокаин в Белия дом, след като не успя да открие извършителя, пише The Hill.

Службите са успели да стеснят списъка до приблизително 500 потенциални заподозрени, но не уточняват кой влиза в него.

Кокаинът е открит на 2 юли и дни по-късно Сикрет сървис потвърдиха, че това наистина е наркотикът. Намерен е във фоайето на западното крило до входа на West Executive Ave в зона, където хората оставят електроника и лични вещи преди да влязат, казват от Сикрет сървис пред The Hill. Открита е бучка с тегло 0,07 грама във фоайето.

Сикрет сървис потвърдиха в четвъртък, че разследването им за това как наркотикът е влязъл в Белия дом е приключило поради липса на физически доказателства.

Откритието по-рано този месец причини политически главоболия на президента Байдън и породи опасения относно сигурността в комплекса на Белия дом. Откритието доведе до предпазно затваряне на комплекса на Белия дом.

Въпреки че не са потвърдени, консервативните медии свързват открития кокаин със сина на президента Хънтър Байдън, за който със сигурност се знае, че е употребявал наркотици, въпреки че няма такива връзки и факта, че нито Хънтър, нито президентът са били в Белия дом в деня на откриването на дрогата. По това време семейството е било в Кемп Дейвид.

Бившият президент Доналд Тръмп също разкритикува медиите за отразяването им и попита: "Някой наистина ли вярва, че КОКАИНЪТ, открит в западното крило на Белия дом, много близо до Овалния кабинет, е за употреба от някой друг освен Хънтър и Джо Байдън“.