Китайският президент Си Цзинпин поздрави руския лидер Владимир Путин по повод 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни и увери в готовността на Китай да разшири всестранното сътрудничество с Руската федерация, предава УНИАН.

Както се посочва на уебсайта на китайското министерство на външните работи, Си също, заедно с Русия, обеща да поддържа стабилност в света:

"Готов съм да работя с президента Путин за... непрекъснато разширяване на всеобхватното сътрудничество между Китай и Русия... и да продължа да допринасям за поддържането на световния мир и стабилност“.

Си също така отбеляза, че политическото доверие между Китай и Русия се засилва и практическото им сътрудничество е постигнало добри резултати.

В същото време Путин заяви, че руско-китайските отношения са на най-високата си точка в историята. Руският лидер казва още, че "руско-китайското всеобхватно стратегическо партньорство ще продължи да укрепва и да допринася за сигурността и стабилността в Евразия и света“.