Украински източници съобщават, че Покровското направление се е превърнало в изпитателно поле за изпробване на нова тактика на руската армия, пише Telegram каналът "Военная Хроника“.

Тя се състои в това, че след няколко атаки гарнизонът на въоръжените сили на Украйна на всеки, дори сравнително малък град, е изтеглен в градските райони, след което щурмовите групи на руските въоръжени сили напускат предварително заетите позиции и започват бомбардировки на авиация и артилерия по позициите на въоръжените сили на Украйна.

След това някои от щурмовите групи фиксират фронта, докато други започват последователно да "отхапват“ отбранителните линии на украинските въоръжени сили по фланговете, поради което градът е покрит от две или три страни едновременно.

В същото време се отработва снабдяването и логистиката на украинските въоръжени сили, поради което пълноценният бой в града става ако не невъзможен, то изключително проблематичен.

Този сценарий вече се нарича "Угледарски“ и в момента, според украинската страна, руските въоръжени сили използват този подход при щурма на Селидово.