Руските части от групировката войски "Център“, действащи на Покровско направление, продължават щурма на град Селидово в Донецка област, пишат в руския Telegram сегмент.

След като в сряда руските военни успяха да се закрепят в покрайнините на града, те са продължили да напредват. От анализа на постъпващата информация от двете враждуващи страни може да се стигне до заключението, че до сутринта на 29 август руските части са пречупили украинската съпротива в населеното място.

В резултат на това Въоръжените сили на Украйна, след неуспешни опити да забавят настъплението на входа на града, са се оттеглили най-вече в района на високите сгради, опитвайки се да организира нова линия на съпротива там.

В резултат на настъплението руските части вече са се доближили до административния квартал на града. Местни източници съобщават, че боевете за този район вече са започнали.

Ситуацията за украинските въоръжени сили се усложнява от факта, че руските войски са поели контрол над по-голямата част от Михайловка, която граничи със Селидово от изток. Това отваря възможности за настъпление от двете страни на река Соленая и пренасяне на битките в градските райони на левия й бряг.