Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е провел телефонни разговори с иранския си колега Мохамад Ащиани. Те са обсъдили военното и военнотехническото сътрудничество на двете страни. Това съобщават от руското министерство на отбраната, предаде РИА Новости.

"Днес се проведоха телефонни разговори между министъра на отбраната на Руската федерация генерал от армията Сергей Шойгу и министъра на отбраната и поддръжката на въоръжените сили на Ислямска република Иран бригаден генерал Мохамад Ащиани“, се посочва в изявление на руското министерство.

Отбелязва се, че по време на преговорите "страните обсъдиха актуални въпроси на двустранното военно и военнотехническо сътрудничество, като се проведе обмен на мнения по въпроси на регионалната сигурност".

"Москва и Техеран последователно увеличават съвместните усилия в интерес на изграждането на един наистина равнопоставен многополюсен свят", допълват от Министерството на отбраната.

"Ръководителят на руското военно ведомство генерал от армията Сергей Шойгу отбеляза, че Москва и Техеран последователно увеличават съвместните си усилия в интерес на изграждането на един наистина равноправен многополюсен свят", отбелязва ведомството.