"Модернизацията и разширяването на производствените мощности на предприятията от руския военно-промишлен комплекс позволи значително да се увеличи производството на основните търсени оръжия и боеприпаси през 2023 г." Това е заявил руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предава ТАСС.

"Днес обобщаваме резултатите от доставката на въоръжение и военна техника за войските през 2023 г., както и изграждането на инфраструктурни обекти. Благодарение на ефективната работа на руското министерство на отбраната и организациите на военно-промишления комплекс, успяхме значително да увеличим производството на основните търсени оръжия и боеприпаси. По-специално това допринесе за разширяването и модернизацията на производствените мощности, както и за повишаване на производителността на труда. Много предприятия пуснаха в експлоатация нови цехове, линии, зони, оборудвани с високотехнологично оборудване", е заявик той.

Освен това, според Шойгу, "ръстът на отбранителната продукция наложи привличането на значителен брой квалифицирани специалисти и в някои случаи преминаването към 24-часов работен график", е отбелязал Шойгу