Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу провери предния команден пункт на групировката войски "Център“ в зоната на военните действия, предава РИА Новости, като се позовава на военното ведомство в Москва.

"В хода на работа в зоната на (определяната от Москва като – бел.ред.) специалната военна операция министърът на отбраната на Руската федерация генерал от армията Сергей Шойгу провери предния команден пункт на групировката войски "Център“, се казва в разпространеното съобщение.

Отбелязва се, че Шойгу е изслушал доклада на командира на групата генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, както и на командирите и щабните офицери за текущата обстановка, характера на действията на украинските сили и изпълнението на бойните задачи от руските войски в тактическите райони.

"Сергей Шойгу благодари на командването и личния състав на групировката войски за провеждането на успешни настъпателни действия в Краснолиманското направление и за завземането на по-изгодни позиции на нашите войски“, допълват от Министерството на отбраната на Русия.