В рамките на работно пътуване министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е инспектирал предния команден пункт на групировката войски "Восток“ на Южнодонецкото направление, като провери готовността му за действие през зимата, съобщава РИА Новости, като се позовава на военното ведомство в Москва.

"Министърът на отбраната на Руската федерация генерал от армията Сергей Шойгу по време на работно пътуване в зоната за специалната военна операция провери предния команден пункт на руската групировка войски "Восток“ на Южнодонецкото направление“, се казва в съобщението.

На командния пункт министърът "изслуша докладите на командира на групировката и офицерите от щаба за текущата обстановка, характера на действията на противника и изпълнението на бойните задачи от руските войски по основните тактически направления“.

Освен това Шойгу е изслушал докладите на началниците на службите за готовността на групировката "Восток“ за действие през зимата, включително осигуряването на средства за отопление на военния персонал.

Командирът на групата "Восток“ генерал-лейтенант Андрей Кузменко е докладвал на министъра за формирането на щатни подразделения за използване на ударни и разузнавателни безпилотни летателни апарати, окомплектоването им с хора и техника.

Освен това командирът на групировката е докладвал на Шойгу "за особеностите на тактиката на щурмовите отряди на формированията на групата при взаимодействие с разузнавателни и огневи комплекси при изпълнение на бойни задачи за превземане на опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна от щурмови групи“.