Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е съобщил, че до 10-15 хиляди тона боеприпаси и гориво се доставят на въоръжените сили на Руската федерация в зоната на военни действия, предаде ТАСС.

По покана на Шойгу председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия Валентина Матвиенко и комисията по отбрана и сигурност на Съвета на федерацията са провели среща в Министерството на отбраната на Русия. Сергей Шойгу  е насочил вниманието на присъстващите към задачите, които Въоръжените сили на Русия решават по време на военните действия в Украйна.

"За да разберете мащаба: ние доставяме 1500 тона вода на въоръжените сили всеки ден - това е само питейна вода. Това е на огромна фронтова линия, която е повече от 1000 км“, е подчертал Шойгу, отбелязвайки, че "всичко това, естествено, трябва да се управлява, доставяйки от 10 хиляди до 15 хиляди тона различни видове материали на ден. "Това са боеприпаси, гориво. Всичко, свързано с ремонта и поддръжката на оборудването", е добавил той.

Шойгу е подчертал и значението на проблемите, които индустрията решава. "Невъзможно е да не говорим за това, което прави нашата индустрия и индустрията в регионите. Можем да дадем много примери, много ярки примери, когато млади хора, които нямат нищо общо с отбранителната индустрия, вдигнаха и насърчиха производството в рамките на един месец", е отбелязал министърът.