Шестима души, сред които две деца, са загинали при експлозия на бензиностанция в покрайнините на Махачкала, съобщава ръководителят на Дагестан Сергей Меликов, предава РИА Новости.

"По информация към 20: 10 ч. местно време (съвпада с българското) 16 души са ранени, шестима от тях са загинали, включително две деца", пише Меликов в канала си в Telegram.

В петък (27 септември) на бензиностанция Plus, близо до отбивката за село Нови Хушет, избухват няколко експлозии. Според Telegram канала Shot причината може да е била детонация на газова бутилка. Пожарът на мястото продължава, като площта му надхвърля 500 кв. м. Възможно е под отломките да има хора.

Очевидци са разказали пред "Газета.ру", че експлозията е била толкова силна, че са се разлетели парчета от сградите, които са били в близост до бензиностанцията.

Подобен инцидент е имало в Дагестан през август 2023 г. Тогава в Махачкала в автосервиз в близост до бензиностанция "Нафта 24" избухна пожар и експлозия, при които пострадаха стотици хора.