Две възрастни жени бяха открити мъртви в четвъртък в село в Кардица, Тесалия, което увеличи броя на жертвите на бурята Даниел до шест.

Жените, които са сестри на 75 и 85 години, са намерени мъртви от спасителния екип на Гръцката противопожарна служба в дома им в село Астрица.

Според изявления на роднина двете жени са отказали призива му да евакуират къщата. Близкият се притеснил и се обадил на спасителния екип, който ги открил мъртви в дома им.

Жителите на няколко общини на Кардица, областна единица в Централна Гърция, трябваше да се катерят по покривите на къщите си в четвъртък сутринта, за да избегнат покачващите се води, които се събраха в равнината, след като проливните дъждове удариха района и близките региони през последните 48 часа.

Общините Паламас и Метаморфоси бяха особено засегнати от тежки наводнения с видеоклипове и изображения от региона, показващи къщи, потънали в кални води.

Рекордните валежи причиниха най-малко три смъртни случая близо до централния град Волос и в Кардица, по-на запад, според противопожарната служба. Трима души са обявени за изчезнали.

Волос, Пелион, Скиатос, северна Евбея, Кардица, Фтиотида и Атина бяха засегнати от екстремни метеорологични явления в сряда, причиняващи наводнения и свлачища. Съобщава се обаче за щети и в Южна Гърция, в Арголида, главно в Епидавър и Ермионида. Бяха изпратени заповеди за евакуация на Гражданска защита до жителите на Кардица, Магнезия и Трикала.