Серия от експлозии са разтърсили Киев в ранните часове на деня, след като в столицата и редица региони на Украйна е била обявена тревога заради руска атака с ракети и безпилотни летателни апарати, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение от Киевската градска военна администрация (КГВА) в Telegram.

"В столицата и региона действа противовъздушната отбрана. Останете в укритията, докато не бъде отменено предупреждението за въздушна атака!“, се казва в съобщението на КГВА.

По-рано ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) предупредуха за ракети, насочени към столичния град.

Към настоящия момента във всички региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Регистрирани са изстрелвания на ракети от руски стратегически бомбардировачи, пояснява агенцията.

Кметът на Киев Виталий Кличко докладва за падане на фрагмент от ракета в Голосеевския регион на града, както и за чути експлозии в други квартали. КГВА потвърди за свалянето на два дрона, като на съответните места са избухнали пожари. По-късно бяха дадени уверения, че всички 35 дрона, изстреляни от руските сили, са били унищожени от украинската ПВО.