Донецкият град Селидово постепенно преминава под контрола на руската армия и тенденцията там върви към влошаване. Това предупреди военният наблюдател Денис Попович в ефира на Radio NV.

"Селидово постепенно, за съжаление, преминава под контрола на Руската федерация. Изглежда, че това може да се повтори сценарият от Угледар“, подчерта той.

По думите му ситуацията в града и около него има тенденция към влошаване:

"Значителна част от града вече е превзета от врага... Руснаците също се опитват да го обкръжат. Има доста тревожна информация, че практически всички логистични пътища от Селидово са прекъснати или са под вражески огневи контрол“, поясни още експертът.

Попович допълни, че отбраняващите части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изпитват "ужасяващ“ недостиг на хора, които да задържат настъплението на руснаците.

"Чух много подходящо сравнение, че сега действията на Руската федерация в Селидово може да бъдат сравнени с такива на голям брой хлебарки, които се опитваме да убием... Някои от тях бяха елиминирани, но някои се скриха, укрепиха се, други се присъединяват към прииждаща пехота и от нови позиции започват пак щурм“.

Експертът заключава, че напредъкът на руснаците е успешен, макар и с цената на живота на мнозина от редиците им.