12-годишен ученик намушка с нож шест деца в учебно заведение в град Азамбуджа, близо до португалската столица Лисабон, съобщава CNN Portugal.

Според кмета на града Силвино Лусио инцидентът е станал в столовата на училището, където ученик от 7-ми клас дошъл след обяд и намушкал "всеки, който види“ с нож.

След това момчето е заловено и заключено в класната стая, докато служителите на реда пристигнат на място. Детето обаче не е задържано заради възрастта си. Все още не са известни причините за извършеното от него нападение.

В резултат са ранени шестима ученици от същото училище на възраст 12-14 години. Получили са рани по ръцете и корема. Едно от пострадалите деца - 12-годишно момиче, е настанено в болница, но няма опасност за живота й.

Училището на Азамбуджи  бе затворено поради нападението с нож, но планира да възобнови работа в сряда, 18 септември. В помощ на децата ще бъдат привлечени психолози.

Министерството на образованието, науката и иновациите на Португалия на свой ред се свърза с директора на училището, "за да разпита за ситуацията и продължава да наблюдава здравето на засегнатите ученици, като им пожелава пълно възстановяване“.