Публикувани са сателитни снимки с висока резолюция, направени сутринта на 22 септември, на 23-ия арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на руското Министерство на отбраната в село Октябрски, Тверска област. Снимките са публикувани от "Радио Свобода". От кадрите се виждат последствията от атаката на украински дрон през нощта на 21 септември.

"В северната част на арсенала повече от половината от складовете за боеприпаси са напълно изгорели, южната част е останала почти незасегната от атаката", се посочва в текста към снимките.

"Радио Свобода" припомня, че по-рано, на 18 септември, недалеч от това място е бил атакуван 107-и арсенал на ГРАУ в Торопец.

Генералния щаб на Украйна съобщи, че през нощта на 21 септември Въоръжените сили на Украйна и ударили 23-и арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на Министерството на отбраната на Русия в Тверска област, близо до село Октябърский.

Източници на УНИАН от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщиха малко по-късно, че в този склад се съхранява артилерийско и ракетно оръжие за оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер" и тактически ракетни комплекси "Точка-У".