"Беларуските военни са завършили съоръжение, което наподобява съоръжение за ракетни установки "Искандер", получени от Русия, за които се предполага, че могат да носят ядрени ракети". Това показват сателитни снимки според  Федерацията на американските учени (FAS).

Новото съоръжение е добавено към съществуваща база в Осипович в Беларус (53.288, 28.642), където се намира 465- та ракетна бригада. Сателитните изображения показват, че строителството е започнало през октомври 2022 г. и е завършено през април 2023 г.

Сателитни изображения на Maxar, направено на 4 юли 2023 г., показват нещо, което изглежда показва четири 13-метрови пускови установки (и/или транспортьори) "Искандер" и две по-малки помощни превозни средства извън гаража.

Новото съоръжение се намира само на 7 километра от тренировъчната площадка (53.296, 28.536), където първоначално са локализирани пусковите установки на ракетните системи "Искандер" и само на 12 километра от оръжейния склад (53.317, 28.813).

Беларуският президент Александър Лукашенко и руският президент Владимир Путин многократно са описвали планове за оборудване на беларуски пускови установки "Искандер" с възможност за изстрелване на руски ракети с ядрени глави и за изграждане на ядрено хранилище в Беларус. Те също така заявиха, че Русия ще модернизира някои беларуски военни самолети (потенциално Су-24 или Су-25), за да носят ядрени оръжия.

Ако това се случи ще бъде първият път след Студената война, в който Русия оборудва друга страна, за да изстреля ядрените си оръжия. Тези действия на Русия ще бъдат в противовес на критиката й към споразуменията на САЩ за споделяне на ядрени оръжия със съюзниците от НАТО.

Досега няма ясно визуално потвърждение на тези планове и публичните доклади на западното разузнаване не потвърждават, че Русия действително е разположила ядрени бойни глави в Беларус. Смята се, че Русия държи своите нестратегически ядрени бойни глави в централни складове в Русия.