Нещо държи Садик Хан буден през нощта, пише европейската редакция на Politico. Рискът от разпространение на дървеници от Франция в Лондон е "истински източник на безпокойство“, заяви кметът на града в Обединеното кралство.

Говорейки пред уебсайта PoliticsJoe на конференцията на Лейбъристката партия тази седмица, Хан заяви, че Транспортът за Лондон, който управлява автобусната и подземната мрежа на града, следи отблизо съобщенията от Париж за насекомите.

Дървеници бяха забелязани в обществения транспорт в Париж и цяла Франция през последните няколко седмици, предизвиквайки тревога сред жителите и държавните служители. Френските министри призоваха обществеността да запази спокойствие и да не "изпада в психоза или безпокойство".

Хан, лейбъристкият кмет на Лондон, разкри, че е бил в контакт с TfL "миналата седмица и този уикенд“, за да обсъдят проблема, и каза, че градското правителство на Лондон ще "предприеме стъпки, за да се увери, че няма да имаме тези проблеми в Лондон заради редовното почистване на метрото и нашите автобуси.“

Властите също следят зорко Eurostar, който свързва двата града през Ламанша.

"Искам да уверя тези, които гледат и тези, които слушат: TfL имат един от най-добрите режими за почистване на активите ни всяка вечер“, добави той. "Говорим с нашите приятели в Париж, за да видим дали има някакви поуки, които да научим“.