Безпилотни катери и въздушни дронове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са ударили база на руската брегова охрана на езерото Донузлав в Крим, предава УНИАН, като се позовава на "информиран източник“.

"Снощи окупационните Военноморски сили на Руската федерация проведоха учения за защита на водите на езерото Донузлав в Крим, благодарение на безпилотните апарати на СБУ, тези учения се провалиха, защото руснаците не можаха да защитят дори базата си, да не говорим за водите на езерото“, отбеляза събеседникът на агенцията.

По думите му в резултат на комбинираната атака срещу базата на бреговата охрана са били поразени и изведени от строя редица съоръжения. По-конкретно, става дума за щаб с контролен център; склад за боеприпаси и оборудване; електрически подстанции; технически конструкции; огневи позиции на руските войски.

В същото време събеседникът отбелязва, че "това е още едно напомняне на врага, че украинският Крим се превръща в капан за руснаците, в който те ще бъдат систематично унищожавани“. Той повтори думите на ръководителя на СБУ Василий Малюк, че "смъртта е единствената перспектива, която можем да предложим на окупаторите“.