Освен два руски арсенала, през нощта на 21 септември Украйна атакува военното летище "Шайковка" в Калужка област на Руската федерация, атаката е извършена от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), съобщава Hromadske, като се позовава на източник в СБУ.

На това летище се намират стратегическите самолети Ту-22М, от които Русия нанася ракетни удари срещу Украйна.

По-рано Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна потвърди, че арсеналът в Тихорецк, Краснодарски край, Русия, който е третият по големина склад на РФ, е бил ударен през нощта на 21 септември. "В него са се съхранявали севернокорейски ракети KN23", според съобщението.

Според доклада "по време на удара на територията на складовете е имало ешелон, който е доставил най-малко 2000 тона боеприпаси, включително от КНДР".

Силите за отбрана на Украйна са атакували и радиолокационната станция "Подльот", която е засичала въздушни цели по посока на арсенала.

Генералният щаб на Украйна е добавил, че Службата за сигурност на Украйна е нанесла удар по 23-и арсенал на Главното артилерийско управление на руското министерство на отбраната в Тверска област.