През нощта в редица региони на Руската федерация са отекнали експлозии: украински дронове са ударили военно летище, рафинерия и електрическа подстанция. Източник на РБК-Украйна разкрива, че взривовете са резултат от атака в хода на съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната в Киев.

В резултат на атаката е имало експлозии на военното летище "Ахтубинск“ в Астраханска област, в 500-та електрическа подстанция в Ростовска област и в петролно депо в Калаче на Дон във Волгоградска област.

Руски Telegram канали докладваха за работа на системата за противовъздушна отбрана "Панцир“ и серия от силни експлозии. Впоследствие тази информация бе премахната. Източникът на агенцията отбелязва, че това говори за успешна атака на украинците, тъй като руските власти обикновено разчистват информационното пространство, когато биват ударени важни военни цели.

"СБУ, заедно с ГРУ и други сили на отбраната, ще продължат да осигуряват горещите летни нощи на руските военни обекти, работещи за войната срещу Украйна, врагът ще плати за всичките си нечовешки престъпления“, категоричен е събеседникът на агенцията.