САЩ обявиха предоставянето на нов пакет военна помощ за Украйна, насочен към укрепването на противовъздушната отбрана на страната, предава РБК-Украйна, като се позовава на Пентагона.

Уточнява се, че стойността на новия пакет помощ за военните на Киев възлиза на 200 милиона щатски долара. Той включва ракети за ПВО AIM-9M, оборудване за противодействие на безпилотни летателни системи (c-UAS), допълнителни боеприпаси за високомобилни ракетни и артилерийски системи (HIMARS), допълнителни артилерийски снаряди със 155- и 105-милиметров калибър, прецизни авиационни боеприпаси, оборудване за електронна война, ракети за ПТРК TOW, ПТРК АТ-4, стрелкови оръжия и повече от 16 милиона патрона боеприпаси за тях, боеприпаси за преодоляване на препятствия, резервни части, учебни боеприпаси, поддръжка и друго полево оборудване.

"Този ​​пакет за помощ за сигурността е важен сигнал за постоянния ангажимент на САЩ да подкрепят украинския народ на фона на руската агресия“, се казва в изявлението на Министерството на отбраната на САЩ.