Екипаж на тежка огнехвъргачна система ТОС-2 "Тосочка“ от руската групировка войски "Център“ са унищожили опорен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Авдеевско направление, предава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Военнослужещите от екипажа на най-новата тежка огнехвъргачна система ТОС-2 "Тосочка“ от групировката войски "Център“ унищожиха с термобарични ракети опорен пункт на ВСУ, поддържайки настъпателните действия на щурмовите части на Авдеевско направление“, съобщи руското военно ведомство.

Унищожаването на позицията на ВСУ е станало на разстояние около 20 километра. Използването на термобарични боеприпаси от военния персонал позволява унищожаването на персонал, скрит в окопи, укрепени структури и в леко бронирани превозни средства, пояснява агенцията.

Корекцията и управлението на унищожаването на целите са извършени от дрон. След приключване на бойната работа екипажът на "Тосочка“ е извършил маневра за противопожарна стрелба и незабавно е напуснал огневата позиция.