Огромна опашка от желаещи да видят новородените панди се изви пред Берлинския зоопарк, въпреки че цените на  билетите достигат до 460 евро, отбелязва германския вестник BILD.

В сряда за първи път администрацията представи едно от току-що появилите се на бял свят животинчета пред очите на посетителите. Те можеха да му се полюбуват за един час в диапазона от 13:30 до 14:30 часа. Около 600 души пристигнаха предварително в зоопарка и се наредиха в половин километрична опашка. Срещу сума от 460 евро някои от тях се сдобиха с ексклузивни билети. Въпреки високата цена те са били разпродадени още преди шест седмици, подчертават от редакцията.

46-годишната Яна Р. и нейният 11-годишен син Хендрик дошли в Берлин от град Цвайбрюкен, на 700 километра от федералната германска столица. Те стояли на опашка повече от час и половина. А двойката Вилумсен с трите си деца дошла при пандите чак от Дания.

"Разбира се, очаквахме, че ще има голям интерес от страна на посетителите. Но не бих си помислил, че толкова много хора ще се наредят толкова рано“, сподели докторът на биологичните науки Флориан Стикс.