В петък, 18 октомври, руските войски са взривили моста над река Конка в Херсонска област, съобщава украинското партизанско движение АТЕШ.

Позовавайки се на военнослужещ от 61-ва морска бригада на руската армия, партизаните отбелязват, че това може да се дължи на евентуално настъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Херсонска област.

"Военнослужещите от въпросната бригада преди това многократно са получавали разузнавателна информация за възможно настъпление на украинските сили. Съобщава се също, че всички части на дълбочина до 15 километра са приведени в пълна бойна готовност. Това също потвърждава информацията на нашите агенти от Херсонска област за движението на около 1000 руски военнослужещи към река Днепър“, обясняват от АТЕШ.

Те добавиха, че без убедителни причини руснаците не биха взривили подобно стратегическо съоръжение. Следователно силите на Москва, според партизаните, сериозно обмислят вероятността от настъпление на ВСУ в тази област.

"Това обаче остава само една версия. Окупаторите може да са взривили моста и по друга, все още неясна причина. Агентите на нашето движение във Въоръжените сили на РФ продължават да записват дейността на армията на Путин. Цялата им информация незабавно се предава на украинските сили за отбрана“, допълват от АТЕШ.