След няколко дни относително затишие, руските войски са възобновили активните бойни действия и настъплението си на Покровско направление, съобщават в руския Telegram сегмент.

Според източници от бойните полета руските части настъпват едновременно на два локални участъка. Единият от тях е Гродовка, другият е районът на север от Новогродовка.

През предходните два дни руснаците са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отвъд река Журавка. Според информацията те дори са успели да преминат от другата страна, превземайки сгради от населено място. Освен това руските части продължават движението по железопътната линия и автомобилния път към Мирноград.

Както се отбелязва, това усложнява ситуацията за украинското командване, тъй като сега то трябва да гадае къдев именно ще бъде нанесен главният удар – по Мирноград, или в обход на Селидово от север.

В същото време за ВСУ ще бъде много трудно да маневрира с резервите си, тъй като руските войски са разрушили мостовете в този район.

Коментаторите очакват нанасянето на руския удар "в най-близко време“, като целта ще е пробив на украинската отбрана на това направление.