Руските войски вече контролират част от Торецк. Това съобщи Анастасия Бобовникова, прессекретар на Луганската оперативно-тактическа група на Въоръжените сили на Украйна, цитирана от УНИАН.

По думите й тактиката, която руснаците са избрали в опит да превземат Торецк, Донецка област, е ефективна - руснаците имат за цел да превземат напълно Донецка и Луганска области, но бойците на украинските въоръжени сили отвръщат и в близко бъдеще руснаците "определено няма да могат да изпълнят задачата си“. В същото време ситуацията в град Торецк е динамична, но наистина тежка.

"Битката е буквално за всеки вход, за всяка улица, където се намира врагът, но ниезадържаме  врага там“, увери Бобовникова.

Тя подчерта, че руснаците щурмуват позициите на украинските защитници на малки групи от по 5-7 души. В същото време те "се инфилтрират“ под прикритието на минохвъргачки, артилерия и дронове:

"Тактиката на използване на малки пехотни групи показа своята ефективност, те имат много жива сила, никой не я брои. Така че могат да ги хвърлят безкрайно. Животът им не струва нищо, оборудването им струва малко повече, така че сега не виждаме оборудването“.