Екипажите на ТОС-1А "Солнцепек“ от Днепърската групировка войски на Въоръжените сили на Русия са унищожили маскирани позиции и пунктове за временно дислоциране на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)  на десния бряг на Днепър, предава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А "Солнцепек“ унищожиха маскирани укрепени позиции и пунктове за временно дислоциране на ВСУ с личен състав на десния бряг на Днепър в Херсонска област“, ​​уточниха от военното ведомство.

Министерството подчертава, че "Солнцепек“ често действа през нощта, тъй като е по-безопасно и създава допълнителен ефект на изненада за противника.

Според Министерството на отбраната в Москва през последното денонощие ВСУ са загубили около 30 войници, една артилерийска установка, оръдие и три превозни средства на Херсонско направление.

На Запорожско направление загубите на украинската армия възлизат на около 45 военнослужещи, две автомобила, оръдие Д-20 и РСЗО "Град“.