Танкови екипажи от Централния военен окръг на Въоръжените сили на Руската федерация са  унищожили опорен пункт и техника на украинските войски в Краснолиманското направление, използвайки нова тактика, съобщиха за РИА Новости от Министерството на отбраната в Москва.

"В Краснолиманско направление екипажите на танковете Т-90А от Централния военен окръг нанесоха огнево поражение на опорния пункт на противника с помощта на управляеми снаряди. Използвайки терена, танкистите се придвижиха до огнева позиция на дистанция за пряк изстрел. След като получиха координатите на целите от разузнавателното подразделение, командирите на танковете използваха нова тактика, която включва използване на различни видове боеприпаси в кратък период от време“, обясниха от руското военно ведомство.

Според събеседника на агенцията, с първия изстрел от 125-милиметрово оръдие с управляеми боеприпаси артилеристите са извадили от строя лекобронирани машини. След това осколочно-фугасни снаряди (ОФС) са унищожили опорния пунк и личния състав на Въоръжените сили на Украйна.

"Днес те поразиха вражески опорен пункт, станция за радиоелектронна борба и наблюдателен пост <…> Първата цел беше "отработена“ от първия изстрел, втората - от втория“, поясни заместник-командирът на батальона.

В неделя Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през деня руските военни са отбили три атаки на ВСУ в Краснолиманско направление, ликвидирайки 95 украински войници и седем единици техника.