През нощта руските сили са нанесли групов удар с високоточни оръжия с морско и въздушно базиране по обекти на украинската армия в Одеска област и по авиобаза "Канатово“ на украинските ВВС в Кировоградска област, предава ТАСС, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

Ударите са били нанесени по обекти на военната промишленост, горивна инфраструктура и складове за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) близо до Одеса. Всички набелязани обекти са били поразени, допълниха от руското военно ведомство.

По-рано кметът на Одеса Генадий Труханов сподели, че последната нощ е била "една от най-ужасните“ заради ударите срещу съоръженията в града.

Украинското оперативно командване "Юг“ на свой ред съобщи, че в едно от пристанищата на Одеска област са повредени зърнени и петролни терминали, резервоари и товаро-разтоварна техника.

На 18 юли руското министерство на отбраната съобщи, че е поразило цели, в които се подготвят атаки срещу Русия с помощта на безпилотни катери, и съоръженията в Одеса, в които са били произведени. Унищожени са складове и в района на Николаев и Одеса, където са съхранявани около 70 000 тона гориво.