"Въоръжените сили на Русия са нанесли удар по място на струпване на военна техника и казарми в Лвов, където са били разположени около 800 украински военнослужещи и наемници“, съобщава източник от Министерството на отбраната на Русия пред РИА Новости.

"Целта на днешната атака срещу стратегическите резерви на противника беше западна военна техника и бойци на територията на Академията на сухопътните войски в Лвов. Ударът с високоточно оръжие беше нанесен върху парковата зона на академията, където Бяха локализирани бронирани машини западно производство, и то с голяма степен на вероятност, включително британски танкове Challenger“, казва събеседникът на агенцията.

Той добавя, че ударът е засегнал и казармите, в които са разположени около 800 украински войници и news pic 2
©
чуждестранни наемници.

През нощта руснаците нанесоха удар с високоточно оръжие по пунктове за временно дислокиране на личния състав на Въоръжените сили на Украйна и места за съхранение на бронетанкова техника, както съобщава Министерството на отбраната на страната. Според изявлението на ведомството "поразени са всички зададени обекти, значително са повредени стратегическите резерви“ на ВСУ.