Руската групировка войски "Юг" е нанесла удари с крупнокалибрена артилерия по струпванията на жива сила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Бахмут и други населени места. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Вадим Астафиев.

По думите на Астафьев, на Соледарско-Бахмутското оперативно направление ракетното подразделение на групата "Юг“ е атакувало и пунктовете за временно дислокиране на батальоните на 24-та и 57-ма отделни механизирани бригади на ВСУ.

Той отбеляза, че артилеристите са унищожили съсредоточаването на 110-та отделна механизирана бригада на ВСУ в Авдеевка, както и 24-та бригада в района на Дзержински. В хода на контрабатарейна битка подразделения на руските въоръжени сили са ударили самоходна гаубица "Акация“ в района на Красногоровка и четири минохвъргачки с голям калибър в Зализнянски и Орехово-Васильевка. "В същия район ракети от тежката огнехвъргачна система "Солнцепек“ поразиха струпването на живата сила на батальона на 127-а бригада за териториална отбрана на въоръжените сили на Украйна“, добави той.

Авиацията на Южната група войски е поразила укрепения район и землянки на 112-а отделна бригада за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна в района на Григоровка, отбеляза Астфиев. "Зенитчиците от група "Юг“ свалиха безпилотен летателен апарат от типа "Фурия“ в района на Опитное“, заключи той.