Руските войски изграждат "някакъв загадъчен вид“ отбранително съоръжение в района на Кримския път – нещо, което са правили много пъти досега, но едва ли метеорологичните условия сега им позволят да го завършат. Това подчерта говорителят на ВМС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Дмитро Плетенчук, предава Укринформ.

Според него в момента не е ясно каква структура градят руснаците, но е малко вероятно да успеят да я завърши този сезон.

"Какво е, ще стане ясно, когато завършат строежа. Но този сезон най-вероятно няма да могат да го направят, защото започва периодът на бури и съответно изграждането при такива условия ще бъде много трудно. Това може да е защитна структура, друг преход – в момента е твърде рано да се правят изводи“, предположи Плетенчук.

Той припомни също, че руснаците многократно са се опитвали да изградят защитни конструкции за Керченския мост, но всеки път са се проваляли поради трудни метеорологични условия.

"Ще видим как ще изкарат този период, който започва от есента и свършва през пролетта. Постоянно се опитват да поставят нещо ново в Керченския проток, да изграждат различни хидротехнически или преградни съоръжения. Но те периодично се озовават на брега след поредната буря“, припомни говорителят на ВМС.