На Харковско направление руските войски се опитват да ускорят настъпателните действия, като за целта Москва е прехвърлила в района и части от Купянско направление. Това обяви Виталий Саранцев, представител на комуникационния отдел на оперативно-тактическата групировка войски "Харков“, предава Интерфакс-Украйна.

"На нашето направление врагът се опитва да увеличи темпа на настъпателните операции, опитва се да се вклини в отбраната на нашите войски или да възстанови загубени позиции. С цел пробив на нашата отбрана противникът отново смени ударните части, чиито челни сили напълно загубиха своята бойна ефективност. И продължават да щурмуват Силите за отбрана“, отбеляза Саранцев.

Той посочи, че от началото на деня Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са отбили шест руски атаки в района на Волчанск и Липци.

Офицерът подчерта, че руснаците са принудени да въвеждат резерви или да прехвърлят войски от други направления на фронта. Говорителят припомни, че руснаците са прехвърлил във Волчанск три щурмови групи от 138-ма отделна мотострелкова бригада от 6-та общовойскова армия на ВС на Русия.

Към района на селото Глубокое руснаците са прехвърли групи от Първи мотострелков батальон. Тези подразделения са прехвърлени от друго направление - по-специално от Купянско, уточни Саранцев.