За изминалото денонощие, 13 януари, на фронта между руските сили и украинските въоръжени сили (ВСУ) са станали 61 сблъсъка. Това се посочва в сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава УНИАН.

Според доклада, на Купянското направление украинските въоръжени сили са отбили 4 атаки на противника край Синковка, Харковска област.

В същото време на Лиманското направление руските войски са извършили 4 неуспешни атаки в районите на Макеевка, Луганска област и Терни, Донецка област. 

"На Бахмутското направление нашествениците нанесоха 2 атаки при Клещеевка и Андреевка, Донецка област, но те бяха отбити от нашите войски", се посочва в доклада на Генералния щаб на ВСУ.

"На направление Авдеевка ВСУ продължават да сдържат врага, който не се отказва от опитите си да обкръжи Авдеевка. Нашите войници твърдо държат отбраната, нанасяйки значителни загуби на нашествениците. Така през изминалото денонощие ВСУ са отблъснати 5 атаки на противника в района на Новобахмутовка, Авдеевка и още 15 атаки в района на Первомайское и Невелское в Донецка област", ​​отбелязват от Генералния щаб.

"На Мариинското направление украинските въоръжени сили сдържат опитите на нашествениците за пробив край Красногоровка и Новомихайловка, Донецка област, като там са отбити 17 атаки".

"На направление Херсон силите на отбраната продължават мерките за разширяване на предмостието. Въпреки значителните загуби противникът не се отказва от опитите си да изтласка ВСУ от позициите им. През изминалото денонощие противникът проведе 5 неуспешни щурмови операции на позиции на ВСУ. В същото време ВСУ продължават активно да нанасят загуби на руските войски в жива сила и техника, изтощавайки противника по цялата линия на съприкосновение“, обобщават от Генералния щаб.