Руските военни са устроили "огнен ад“ за украинските въоръжени сили в района на село Кринки, загубите на украинската страна за два три дни възлизат на сто души, съобщи губернаторът на анексираната от Русия част на Херсонска област Владимир Салдо в канала на Telegram, предава РИА Новости.

"Противнкът е блокиран в Кринки, устроен му е огнен ад: към него летят бомби, ракети, боеприпаси от тежки огнехвъргачни системи, артилерийски снаряди и дронове“, се казва в публикацията.

Както отбелязва Салдо, тази ситуация в района на селото е възникнала, след като там са били докарани допълнителни сили.

"Те седят в мазета и притичват един по един през нощта. Само през последните два или три дни общите загуби на противника възлизат на около сто бойци", добави той.

Според него украинското военно ръководство е събрало най-добрата техника и средства за радиоелектронна борба за операцията по преминаването на Днепър, а също така е прехвърлило там най-добрите от останалите части и наемници. Позовавайки се на данни от разузнаването, той публикува план на украинските въоръжени сили, според който те планират да превземат Альошки до 1 ноември, Нова Каховка до 15 ноември, Чаплинка до 1 декември и Геническ до 15 декември.

"Това беше последният шанс за Зеленски да спечели благоволението на своите господари. Въпреки това вече е очевидно, че тези планове, подобно на Барбароса, отидоха по дяволите. Бойците на киевския режим нямат шанс да проникнат в оперативното пространство", отсече Салдо .

Според източник на РИА Новости във вторник през целия ден украинските въоръжени сили са обстрелвали обекти на гражданската инфраструктура в региона. Над 75 снаряда от оръдие са изстреляни по населени места на левия бряг на Херсонска област. Кринки, Альошки, Казашки лагери, Песчановка, Корсунка, Велики Копани, Днепряни и Подстепное бяха обстрелвани.