Руските войски са нанесли ракетен удар по секретния офис на Държавното бюро за разследване (ГБР) на Украйна в град Запорожие, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление на председателя на Комисията по суверенитет, патриотични проекти и подкрепа на ветераните на Обществената палата на Руската федерация Владимир Рогов.

"Ударът е извършен срещу секретния офис на Държавното бюро за разследване (ГБР) на улица "Оранжерейная“ в квартал Комунарски“, заяви той.

По думите му, структурата на ГБР се контролира пряко от американците и координира действията на Въоръжените сили на Украйна, Службата за сигурност на Украйна, прокуратурата и местните власти в града.

Отбелязва се, че "Искандер“ е долетял до щаба сутринта по време на среща. В резултат на това са загинали 15 служители на ГБР, най-малко 10 са били ранени и около 10 единици оборудване са унищожени.

"Ударът е важен, защото рязко намалява ефективността на взаимодействие между различните структури за сигурност на режима на Зеленски. Координацията на действията им е нарушена", заключи Рогов.