Руски военнослужещи са унищожили с въздушен удар близо до село Антоновка на десния бряг на Днепър склад на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с боеприпаси и лодки, а също така са предотвратили опит за проникване на диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) в района на едноименния остров, предава ТАСС, като се позовава на представител на руските служби за спешна помощ на Херсонска област.

"В резултат на огнево поражение от групировката войски "Днепър“ на Херсонско направление бе предотвратен опит за проникване на ДРГ в района на Антоновския остров. Екипаж на безпилотен самолет FPV унищожи една лодка и шест бойци на ВСУ. Авиацията унищожи склад за боеприпаси близо до село Антоновка, както и пет катера на ВСУ, ликвидирани са и 15 бойци.  Унищожени са същи 120-милиметрова минохвъргачка, екипаж и боен комплект за нея в района на село Антоновка (загуби: шестима бойци на ВСУ са унищожени, двама са ранени с различна тежест)“, поясни представителят на руските власти в района.

Освен това в района на Кизомис руснаците са унищожили две 120-милиметрови минохвъргачки, бойни комплекти към тях и екипажи. На Каховско направление при село Републиканец са поразени зенитно оръдие АЗП-57 (С-60), екипаж и боеприпаси за него.