Групировката на руските войски "Юг" е нанесла ракетно-бомбени и артилерийски удари по местата на дислокация на батальона "Кракен" и "Грузинския легион" на Соледарско-Бахмутското и Александро-Калиновското направление. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Вадим Астафьев.

"Авиацията на групата войски "Юг" е нанесла ракетни и бомбени удари по обекти на противника в направленията Соледар-Артьомовск и Александро-Калиновск. Поразени са пункт на временно разполагане, район на съсредоточаване на резервите на 54-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в близост до населените места Дилеевка и Белая Гора, както и местата на дислокация на подразделенията "Кракен“ и 24-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Торецк“, заяви той.

"Освен това артилерийски подразделения поразиха пункта за дислокация на наемниците от Грузинския легион в Константиновка, склад за боеприпаси на въоръжените сили в село Веселое и пет единици автомобилна техника на противника в Северск и Ласточкино“, добави Астафьев.

По време на контрабатарейния бой артилерията на групировката е унищожила самоходни оръдия "Акация" на ВСУ в Николаевка и 2С7 "Пион" в района на Марков, както и оръдие Мста-Б в село Острой и 120-мм миномент в близост до Старомихайловка.