В нощта срещу петък, 10 ноември, руснаците са изстреляли шест дрона камикадзе от района на Приморско-Ахтарск на Краснодарския край и две управляеми авиационни ракети от въздушното пространство на окупираната част на Херсонска област - X- 59 и X -31, пише УНИАН.

Украинската ПВО е свалила ракетата Х-59 и пет ударни дрона, съобщиха ВВС на Въоръжените сили на Украйна в канала си в Telegram. Отбелязва се, че въздушни цели са унищожени в Киевска, Харковска, Полтавска, Николаевска и Днепропетровска области.

"Със силите и средствата на ВВС, във взаимодействие с противовъздушната отбрана на ВС на Украйна бяха унищожени пет ударни БПЛА и една управляема авиационна ракета Х-59...“, споделят от украинските въоръжени сили.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи сутринта на 10 ноември, че през нощта руснаците са използвали срещу украинците пет безпилотни самолета тип Шахед-136/131, като четири от тях са били унищожени.

УНИАН припомня, че Руската федерация не за първи път използва в Украйна с дронове камикадзе, като те нанесоха много разрушения, ранени и жертви. ВСУ активно се борят с руските "птици“. Към 10 ноември 2023 г. те са унищожили 5595 безпилотни самолета на оперативно-тактическо ниво.