На Купянско направление руснаците са се прегрупирали и настъпват от няколко посоки в опит да превземат град Купянск, съобщава изданието "Украинская правда“, като се позовава на говорителя на командването на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Владимир Фитьо.

"На Купянско направление ситуацията остава активна. Врагът се е прегрупирал, продължава да напредва от няколко посоки към Купянск, иска да превземе града. В крайна сметка това е важен логистичен център, през който провизии и боеприпаси бяха доставяни на вражеската армия по време на предишната окупация“, поясни Фитьо в ефира на телемаратона.

На това направление украинските сили са отбили 11 атаки на руснаците. Уточнява се, че силите на Москва са нанесли 19 въздушни удара (използван е целият арсенал на авиацията: щурмови, бомбардировъчни и вертолети за огнева поддръжка), задействали са и 25 безпилотни апарата. Само за едно денонощие руснаците са предприели 532 атаки срещу украински позиции на Лиманско-Купянско направление.

През деня на 14 ноември ВСУ са ликвидирали 246 руски войника и 52 вида техника, включително седем танка и четири бойни машини на пехотата на това направление.