Руските сили са разбили редица бригади от въоръжените сили на Украйна, звено на украинските сили за специални операции (ССО) и отряд на американската частна военна компания (ЧВК) Forward край Суджа, Курска област, а също така са унищожили няколкостотин единици техника, но Киев продължава да събира нова сили, съобщи за РИА Новости командирът на един от отрядите на специалните сили "Ахмат" с позивна "Хадес".

"Те загубиха няколко хиляди, няколкостотин само техника, загубите са огромни, но те вкарват, и вкарват, и вкарват. Ние вече обезкървихме, унищожихме по-голямата част от 61-ва бригада, 80-а бригада, 82-ра бригада , докараха 95-та бригада, унищожихме и нея", казва войникът.

След това въоръжените сили на Украйна, както съобщава "Хадес", са прехвърлили в Курска област 92-ра десантно-щурмова бригада, 106-та бригада на териториалната отбрана, нов батальон на 80-та бригада и редица други части. В момента се предислоцират и 72-ра бригада от Угледар и 47-ма механизирана бригада“, добавя Хадес.

По думите му в района на Суджа са дислоцирани и сили за специални операции на украинските въоръжени сили и са привлечени допълнителни чуждестранни ЧВК.

"ССО влезе, частната военна компания Forward (американската частна военна компания Forward Observation Group) влезе - това не е някакъв чуждестранен легион от изгубени грузинци на завой или поляци, това са специално професионално обучени военни“, казва "Хадес“.

По думите на командира, новозадействаните сили също са претърпели значителни загуби.