Руската армия е постигнала значителен напредък на Бахмутско направление. Пробивът в района на Клещеевка е на около три километра дълбочина. Вероятно на това направление резервите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изчерпани и затова се получават такива пробиви, отбелязва военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

"След като се съсредоточи върху отразяването на атаките на руските въоръжени сили в Часов Яр, където те се засилиха, а също и прехвърлянето на резерви край Торецк, Покровск, Селидово, Угледар, където се наблюдава активно настъпление на руските войски, командването на ВСУ допусна атаката в района на Клещеевка (или може би просто нямаше достатъчно резерви). Поради това руските въоръжени сили успяха да пробият отбраната тук и да изтласкат украинските части на голяма територия отвъд линията на канала Северски Донец-Донбас и дори да разширят плацдарма на юг от първоначалното настъпление“, се казва в сводката на канала.

Вероятно руските въоръжени сили ще се придвижат по-на юг, пробивайки линията на канала до Курдюмовка, след което ще се опитат да го форсират. И тогава, ако е възможно, те ще се опитат да стигнат до Константиновка, опитвайки се да влязат в тил на украинските части, защитаващи се в Часов Яр.