Руските военни са ударили с миномети части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) при опит да преминат на левия бряг на Днепър, съобщава ТАСС, като се позовава на информация от Министерството на отбраната в Москва.

ВСУ не са се отказали от опитите за десант на левия бряг на Днепър по време на Новогодишните празници, отбелязват от руското военно ведомство. "Разузнаването непрекъснато следи ситуацията на десния бряг, задава нови цели към пункта за управление на артилерията, а екипажите на минохвъргачките в най-кратки срокове започват да нанасят удари по вражески персонал и лодки, които ежедневно се опитват да достигнат и да се закрепят в островната зона на Днепър“, се казва в съобщение от руското МО.

"Предишния ден беше открито струпване на личен състав от националистическите части на Въоръжените сили на Украйна, подготвящи се за следващ опит за прехвърляне през реката. След получаване на целеуказание екипажът на 120-мм минохвъргачка 2Б11 зае огнева позиция за няколко минути, изчисли първоначалните данни за стрелба и порази целта с точен огън“,  се пояснява в разпространения текст.