Подразделенията на групата "Восток“ са пресекли всички опити на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да се закрепят в северната част на село Старомайорское, на Южнодонецкото направление. Контраатакуващите са понесли загуби, няколко бойци са пленени. Това заяви пред РИА Новости Олег Чехов, ръководител на пресцентъра на формированието.

"На Южнодонецкото направление предните части на групата сили "Восток“, подкрепяни от артилерия, продължават да отблъскват опитите на противника да се закрепи в северните райони на Старомайорское, по време на боевете противникът понася загуби, няколко бойци са пленени“, заяви той.

На Запорожкото направление руските сили са спрели два опита на противника да проведе разузнаване в районите на Приютное и Работино.

Както се съобщава, подразделенията на групата за един ден са унищожили танк Leopard, няколко бойни машини на пехотата, гаубици М777 и Д-20.Освен това пикап с украински военни е бил унищожен при обстрел от гаубица в района на Пречистовка, минохвъргачен разряд в Новоселка района и буксируема гаубица Мста-Б в района на Сторожевой, в района на Макаровка и станцията за РЕБ на Въоръжените сили на Украйна, заяви ръководителят на пресцентъра.

На свой ред бомбардировачите, щурмовите самолети и хеликоптерите на групата са нанесли удари по точките на временна дислокация на ВСУ, струпването на жива сила и техника в районите на Старомайорское, совхоз Октябър и Макаровка, добави Чехов. Самолети са поразили и пунктовете за временна дислокация на ВСУ, струпването на жива сила и техника в районите на Новоданиловка, Жеребянка и Мала Токмачка.