Военнослужещи от руската група сили "Център" са отразили пет атаки на щурмови групи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Лиманското направление, включително 12-та бригада от специалните сили "Азов". Украинците са загубили около 40 военнослужещи, заяви пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

"На Краснолиманското направление, в районите на Торската дъга и Серебрянското горско стопанство, координираните действия на части от групата сили "Център“, с подкрепата на авиация и артилерийски огън, осуетиха и отблъснаха пет атаки на щурмови групи от 63-та и 67-ма механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна и 12-та бригада на специалните сили "Азов". Загубите на противника възлизат на около 40 военнослужещи", заяви Савчук.

Той добави, че бомбардировъчната авиация на групата е нанесла пет удара по позиции на противника, включително четири командни и наблюдателни пункта, а по време на контрабатарейната борба са открити и потиснати над 30 артилерийски позиции на украинските войски.